VAKGEBIED Ondernemingsrecht

Welke rechtsvorm past bij jouw onderneming?

De eerste juridische keuze waar je voor komt te staan als ondernemer is de keuze voor een rechtsvorm.

bolletjes-orangje
achtergrond-header-1

De eerste juridische keuze waar je voor komt te staan als ondernemer is de keuze voor een rechtsvorm. Deze keuze valt binnen het privaatrecht en meer specifiek het ondernemingsrecht. Het ondernemingsrecht is het rechtsgebied dat ziet op alle regelgeving omtrent rechtspersonen. Iedere rechtspersoon wordt met een ander doel opgericht. Zo hebben een stichting en vereniging geen winstoogmerk en hebben een B.V. en een N.V. een verschil in de bestuursvorm. Er bestaan ook rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid, zoals een eenmanszaak of een VOF. Ook deze vormen hebben hun eigen voor- en nadelen. De Legal Business Partners van RIDE zetten graag de verschillen tussen de rechtsvormen voor jou uiteen en denken met je mee welke vorm het best aansluit bij jouw wensen en plannen.

Naast de keuze voor een rechtsvorm, gaat het ondernemingsrecht ook over andere aspecten van het ondernemen. RIDE zorgt ervoor dat jouw onderneming contractueel gezien steady is. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor managementovereenkomsten, checken we jouw statuten en maken we aandeelhoudersovereenkomsten.

RIDE werkt het liefst met doorlopende contracten om je voor een langere tijd te ontzien van juridisch werk. Mocht je echter met een eenmalige kwestie zitten, bijvoorbeeld een conflict tussen aandeelhouders of een mogelijke fusie of overname van jouw onderneming, dan kan RIDE je ook op projectbasis voorzien van juridisch advies. Voor een prijsindicatie kun je contact opnemen.

facebook-ride-image

RIDE gaat over jou, als ondernemer. Jouw RIDE, waar de juristen van RIDE mee instappen om je onderneming te ontzorgen van juridische zaken.

+31 (0)85 130 82 32
info@ride.nl

Andere vakgebieden

Scroll naar top