YOUR LEGAL JOURNEY

RIDE voor Startups

Commercieel en operationeel heb je alles tot in detail doordacht. Jouw startup moet een succes worden. Deskundige juridische ondersteuning is daarbij onmisbaar. RIDE is gespecialiseerd in startups, vertelt je waar de risico’s liggen, aan welke wettelijke vereisten je moet voldoen en stelt op maat gemaakte algemene voorwaarden en contracten op die jouw onderneming en intellectueel eigendom op de juiste manier beschermen. Geen torenhoge uurtarieven, maar echte toegevoegde waarde.

StartUp RIDE Rad
bolletjes-orangje

de diensten van ride

Your Legal Journey

Deskundige juridische ondersteuning is onmisbaar bij de start van jouw bedrijf. Welke ondernemingsvorm kies je? Waar moet je aan denken met financiering en huisvesting? Hoe leg je je merknaam vast? Is het nodig om algemene voorwaarden op te stellen?

start-icoon
streepje-mobiel
lijn5
streepje-mobiel
lijn3
algemene-voorwaarden-icoon

Aandeelhoudersovereenkomst of VOF Contract

Zijn er meerdere founders van de startup? Dan is het belangrijk om de afspraken goed vast te leggen in een aandeelhoudersovereenkomst of VOF contract. Er kan zich altijd een vervelende situatie voordoen waar je samen niet uitkomt. Bestaat er op dat moment geen aandeelhoudersovereenkomst of VOF contract? Dan is de tijdrovende en dure gang naar de rechtbank vaak de enige optie. 

streepje-mobiel
lijn4
tarieven-icoon

Financiering

Zonder geld, geen startup. Dat kan eigen geld zijn of geld afkomstig van mensen die dicht bij je staan zoals vrienden of familie. Maar ook externe financiers zoals de bank en (informal) investeerders zijn een optie. Om er zeker van te zijn dat de financier zijn uitgeleende geld terug krijgt, vraagt hij bijna altijd zekerheid van de founder zelf. Zeker als de startup de vorm van een BV heeft.

Enkele mogelijkheden: bankfinanciering | crowd funding | business angel | lening van familie of vrienden | subsidie

streepje-mobiel
lijn3
huisvesting-icoon

Huisvesting

De keuze voor de ideale kantoorlocatie als startup kan essentieel zijn voor het succes hiervan. Daarom kunnen we niet één specifieke huisvesting aanwijzen die voor iedereen perfect is. Samen zoeken we naar het kantoor dat aan alle (juridische) eisen voldoet die jij stelt.

Kantoor aan huis | huurpand

streepje-mobiel
lijn4
intellectueel-eigendom-icoon

Intellectueel Eigendom

Zonder dat je het weet, kan het voorkomen dat je inbreuk maakt op de merknaam van een ander. Dit kan uitmonden in een duur juridisch grapje. Als jouw merknaam nog niet is geregistreerd, kan je er overigens zelf voor kiezen deze te registeren en daardoor te beschermen. Naast het registeren van de merknaam kan je er ook voor kiezen jouw logo, ontwerp en prototype te beschermen door registratie. Hiervoor is wel vereist dat het intellectueel eigendomsrecht niet te algemeen beschrijvend is, maar juist onderscheidend.

Kiezen van een (merk)naam | kiezen van een logo | deponeren naam en logo | patent aanvragen

streepje-mobiel
lijn3
algemene-voorwaarden-icoon

Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden dienen als bescherming van de ondernemer. Je dekt je in voor risico’s en aansprakelijkheid die bij het ondernemerschap horen en voorkomt daarmee mogelijke problemen na het sluiten van een overeenkomst. Zie jouw algemene voorwaarden als de spelregels waarvan je wilt dat klanten zich eraan houden. Aan de hand van deze kleine lettertjes bepaal je onder andere onder welke condities je levert, betaalt, verkoopt, inkoopt en garantie aanbiedt. RIDE stelt voor jou de algemene voorwaarden op passend bij jouw bedrijf en branche.

streepje-mobiel
lijn4
ict-icoon

ICT

Internetrecht en het ICT & recht zijn nieuwe rechtsgebieden die zich snel ontwikkelen. Juridische dienstverlening op deze gebieden vereisen een diepgaande kennis van zowel het recht als de techniek, omdat internettechnologie zich razendsnel ontwikkelt. Van e-mail tot Twitter en van HTML-pagina’s tot interactieve apps op mobiele platforms. Deze ontwikkelingen leiden daarnaast tot nieuwe privacyvraagstukken.

Een vrijblijvende kennismaking?

Wil je weten hoe jij er juridisch voor staat? We doen graag een vrijblijvende 'legal check' voor je tijdens een gesprek. Laat je naam, e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HOE WIJ WERKEN

Legal Business Partner voor Startups

RIDE snapt heel goed dat startups vaak weinig geld hebben en niet zitten te wachten op uurtarieven van € 300 per uur of meer. RIDE begrijpt dat je op zoek bent naar iemand die bereid is een aangepast tarief te hanteren of bijvoorbeeld voor een overzichtelijke maandelijkse fee te werken.

Naast juridische ondersteuning zal RIDE jou ook strategisch advies geven, omdat wij precies de problemen weten waarmee een startup te maken krijgt. RIDE weet met het oog op de schaarse middelen te bedenken wat juridisch echt belangrijk is, en wat van latere zorg is.

Bijna iedere startup heeft op een gegeven moment behoefte aan juridisch advies. RIDE vindt het inspirerend om voor jonge ondernemingen te werken.

esther-rond

esther treffers:

"Een goede bedrijfsjurist is van essentieel belang."

Het starten van een bedrijf is onlosmakelijk verbonden aan juridische vraagstukken. Wil je de kans op het succesvol oprichten van je onderneming zo groot mogelijk maken, win dan tijdig juridisch advies in.

Jouw bedrijf is uniek. Je gaat immers geen onderneming oprichten om precies dezelf­de producten en/ of diensten onder exact dezelfde voorwaarden te leveren als jouw con­currenten. Daarom heb je algemene voorwaar­den en contracten nodig die zijn afgestemd op jouw bedrijfsvoering en jou zodoende de juiste bescherming bieden.

RIDE is gespecialiseerd in startups, vertelt je waar de risico’s liggen, aan welke wettelijke vereisten je moet voldoen en stelt op maat gemaakte algemene voorwaarden en contracten op die jouw onderneming en intellectueel eigendom op de juiste manier beschermen.

Scroll naar boven