SAMENWERKINGEN

Maatschappelijke impact

RIDE vindt het belangrijk haar steentje bij te dragen om Breda en omgeving mooier en leefbaarder te maken, en zo maatschappelijke impact te maken. Of dit nu gaat om betrokken ondernemen, muurschilderingen verspreid door de stad, een programma voor jonge ondernemers, de leisure branche of samen met NAC de verbinding met Bredanaars aangaan.

bolletjes-orangje
Betrokken Ondernemers Breda

BREDA EEN STUKJE MOOIER MAKEN

Betrokken Ondernemers Breda

Sinds 2009 is Betrokken Ondernemers Breda actief om maatschappelijk betrokken ondernemen te stimuleren. Het doel is de samenwerking en sociale binding tussen bedrijf en samenleving te stimuleren om de sociale cohesie in Breda te vergroten. Samen impact maken in Breda.

De nadruk ligt op werkgevers die een actieve bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties met inzet van kennis en kunde, menskracht en middelen, oftewel met hoofd, handen en hart.

RIDE kiest voor Betrokken Ondernemers Breda om zo een steentje bij te dragen en zo Breda een stukje mooier te maken. RIDE doet dit o.a. door het overdragen van kennis aan organisaties die daar geen middelen voor hebben, maar wel een relevant maatschappelijk doel dienen.

Maatschappelijk Ondernemen Esther Treffers RIDE
Blind Wall Gallery RIDE
Blind Wall Gallery RIDE
Blind Wall Gallery RIDE
Blind Wall Gallery RIDE
Logo Blind Walls Gallery

HeT MUSEUM OP STRAAT

Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. Je kunt de muurschilderingen ontdekken via de website, app of tijdens een rondleiding met een ervaren gids!

Blind Walls Gallery werkt samen met de gemeente Breda, woningbouw, bewoners, ontwikkelaars en bedrijven. Inmiddels zijn er al ruim 85 muurschilderingen gemaakt, verspreid door Breda. De combinatie van street art en cultureel erfgoed maakt Blind Walls Gallery toegankelijk voor zowel Bredanaars, toeristen en street art liefhebbers.

RIDE is trotse sponsor van Blind Walls door het culturele en beeldende aspect. Door de vele muurschilderingen, verspreid door alle wijken van Breda, levert Blind Walls Gallery een goed zichtbare bijdrage aan de leefbaarheid en uitstraling van Breda. Bovendien maakt Blind Walls Gallery kunst bereikbaar voor iedereen. RIDE ondersteunt in financiële zin maar ook zeker door actief de bekendheid proberen te vergroten. Het kan bijna geen toeval zijn dat RIDE haar nieuwe kantoor heeft op de plaats waar Blind Walls Gallery ooit is begonnen. In de ontvangstruimte prijkt een prachtige muurschildering van Elaine Meys en in de vergaderruimte is een blind wall helemaal ingericht met prints en foto’s van de diverse Blind Walls die in Breda te bewonderen zijn.

Talent First RIDE

VOOR JONGE ONDERNEMERS

Talent First

Hét nieuwe ontwikkelprogramma & netwerk voor
ambitieuze ondernemende jongeren.

  • Kloof tussen studenten/talenten en werkgevers/senior ondernemers dichten\
  • Samen ondernemen en leren – junior en senior mensen samen
  • Netwerk en nieuwe inzichten met elkaar delen
  • Meer Talent kan hun Ei kwijt ! Talent voor ondernemen

 

Talents on Tour - Company visit RIDE 13 april 

Een ambitieuze groep jonge ondernemers heeft bij RIDE op locatie een interactieve kennissessie gevolgd. Het is waardevol om zo een bijdrage te kunnen leveren aan deze talenten. Tijdens de sessie zijn de onderwerpen waar zij op juridisch vlak mee te maken hebben intensief behandeld. Denk aan waardevolle tips en adviezen over rechtsvormen, contracten, algemene voorwaarden en merkrecht.

Talent First on Tour bij RIDE legal Counsels
Talents First bijdrijfsbezoek RIDE
Logo NAC

DE PAREL VAN HET ZUIDEN

NAC

NAC Breda is meer dan voetbal alleen. De club zit verankerd in de stad, waardoor het DNA van de Parel van het Zuiden verweven is met Breda. Vanuit die positie hoopt NAC Breda dan ook op maatschappelijk vlak een steentje bij te dragen. Door het inzetten van spelers en medewerkers betrekt NAC Bredanaars uit verschillende doelgroepen bij de samenleving, die voor de meeste organisaties zeer lastig of niet te bereiken zijn.

RIDE heeft voor NAC gekozen vanwege de bindende factor die het betekent voor Breda.

RIDE NAC
House of Leisure

VOOR EEN AANTREKKELIJK LEEFKLIMAAT

Midpoint House of Leisure

De leefbaarheid van Brabant staat onder druk, in het bijzonder natuur en landschap. We staan voor grote uitdagingen: de klimaat-, energie-, woningbouw-, digitaliserings-, mobiliteits- en bereikbaarheidsopgaven. Zo groot en veelomvattend dat ze maar moeilijk te bevatten zijn. Om mensen mee te nemen is een andere aanpak nodig. Hoe kunnen we – dicht bij huis en in de vertrouwde leefomgeving – bijdragen aan een betere wereld? Juist het vrijetijdsdomein biedt kansen als experimenteerruimte om gedragsverandering op gang te brengen.

Samen met vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijs, overheid en maatschappelijke partners hebben Midpoint Brabant en het programmabureau House of Leisure een strategisch plan voor 2021-2024 ontwikkeld met de visie en aanpak voor de leisure sector in Brabant: Leisure for a Better Society.

Met de netwerkpartners samen werken we vanuit Midpoint House of Leisure op bevlogen wijze aan de leisure-ambities van Midpoint Brabant: de versterking en verduurzaming van het leisure-aanbod in Brabant en hiermee aan een aantrekkelijk leefklimaat. De partners onderschrijven deze ambitie en visie. Zij dragen deze samen met House of Leisure uit. Zij zijn actief betrokken en leveren een bijdrage aan de realisatie en van de gestelde ambities en doelen. Het partnernetwerk zorgt voor een versnelling in het realiseren van onze doelen.

 

House of leasure

Kennis en ervaring leisure branche

Esther heeft na 12,5 jaar werkervaring bij Libéma, één van de grootste Leisure bedrijven in Nederland, een enorme kennis opgebouwd. Ze is met alle facetten van de leisure branche in aanraking gekomen: van de koop van bouwgrond voor een leisure locatie, de aankoop van een failliet attractiepark, het opstellen van parkreglementen, CAO onderhandelingen met RECRON, tot en met de inkoop van horeca. De leisure branche is een fijne en dynamische branche waarin RIDE zich helemaal thuis voelt.

Van vakantieparken en attractieparken tot aan beurzen, evenementen en festivals. Ride weet wat er speelt. Wij weten dat het recht net iets anders reageert in de Leisure industrie dan in het ‘gewone’ recht. De bedrijfsnaam RIDE is niet toevallig gekozen: die naam verwijst naar de ervaring in de leisure maar vooral ook naar de RIDE die jij als ondernemer maakt en waar RIDE er voor zorgt dat jij juridisch niet uit de rails loopt én het beste commerciële resultaat behaald.

RIDE gebruikt haar opgedane kennis en ervaring ook door een bijdrage te leveren aan House of Leisure. Als partner van House of Leisure worden er samen met anderen mooie leisure ontwikkelingen gerealiseerd: leisure for a better society!

Een vrijblijvende kennismaking?

Plan hier direct jouw vrijblijvende afspraak bij jou op locatie of bij RIDE op kantoor

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan nu in voor onze periodieke nieuwsbrief.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven