YOUR LEGAL BUSINESS PARTNER

Hoe werkt Ride

Ride werkt als jouw eigen bedrijfsjurist, in-house counsel, legal counsel of welke naam je daar ook op wilt plakken. Wij concentreren ons op het ‘juridisch strak zetten’ van jouw organisatie en het voorkomen van geschillen. Ride adviseert proactief in plaats van reactief en helpt jou om jouw bedrijfsdoelen te behalen. 

bolletjes-orangje

Wat

Voorkomen van juridische procedures

Ride is ervan overtuigd dat als zaken vooraf goed geregeld worden, 9 van de 10 rechtszaken niet noodzakelijk zijn.

Ride biedt de oplossing voor ieder bedrijf dat geen eigen juridische afdeling of bedrijfsjurist heeft, maar ook niet achteraf, als het eigenlijk al te laat is, een dure advocaat wil inschakelen. Het bedrijfsmodel van Ride sluit 100% aan bij jouw bedrijfsmodel omdat het belang hetzelfde is, namelijk het voorkomen van juridische procedures.

HOE

Wij komen regelmatig over de vloer

Minimaal 1 keer per maand, maar het liefst iedere 2 weken, komen wij op jouw bedrijf langs om te overleggen. Zoals je dat met een eigen bedrijfsjurist, in loondienst of gedetacheerd, ook zou doen.

 • 1

  Juridisch strak zetten van de organisatie

  In het begin concentreren wij ons op het “juridisch strak zetten” van de organisatie met een legal scan: we checken of alle benodigde juridische documenten en overeenkomsten aanwezig zijn. Denk daarbij aan algemene voorwaarden, een aandeelhoudersovereenkomst, privacy policy, inkoopvoorwaarden, inkoopcontracten, verkoopcontracten, enz. Waar nodig stellen we de ontbrekende documenten op en bestaande documenten passen we aan. Zo leren we jouw bedrijf en de mensen ook goed kennen.

 • 2

  Lopende zaken & toekomst

  Vervolgens bespreken we ook de lopende zaken en dan niet alleen de juridische. Waar loop je tegenaan? Welke zaken spelen er? Wat zijn je toekomstverwachtingen? Waar wil je over 5 jaar staan? Wat zijn jouw dromen? Op deze manier werken de Legal Business Partners van Ride proactief met jou mee en kunnen zij anticiperen op hetgeen dat komen gaat. We zullen daarbij ook nauw willen samenwerken met bijvoorbeeld de HR-manager en Salesmanager.

 • 3

  Relatiebeheer

  Door de relatie die wij door onze werkwijze samen opbouwen kunnen wij jou optimaal adviseren. Wij ondersteunen jou en zijn de juridische vraagbaak waar jij behoefte aan hebt. Op deze manier worden de beste deals gesloten, potentiële problemen in de kiem gesmoord en kostbare procedures zoveel mogelijk vermeden. Maar als het nodig is, dan staan wij jou ook bij in procedures (* tot € 25.000,-). Dat is namelijk gewoon bij de prijs inbegrepen!

bolletjes-orangje

TARIEVEN

All-in juridische diensten vanaf € 995,- ex BTW per maand.

Contracten, telefoongesprekken, mails, overleggen en zelfs juridische procedures (tot € 25.000,-) zijn in het maandelijkse bedrag inbegrepen! Maar ook voor losse opdrachten of een eenmalig advies kan je bij Ride terecht.

Afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf start de dienstverlening van Ride al vanaf € 995,- ex BTW per maand. In dat bedrag zijn dus ALLE juridische diensten inbegrepen

bolletjes-orangje

Meer info over onze tarieven en voorwaarden vind je hier

Een vrijblijvende kennismaking?

Laat je naam, e-mailadres en telefoonnummer achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar top