ROLLERCOASTER FASE

Jouw bedrijf groeit

Na jaren van keihard werken begint jouw bedrijf te groeien. Je lijkt wel in een rollercoaster te zitten. Juridisch komen er plots allerlei nieuwe zaken op je af. Er moeten steeds meer beslissingen worden genomen over minder bekende zaken die serieuze gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van jouw bedrijf.

Overleg RIDE
bolletjes-orangje

de diensten van ride

Your Legal Journey

Deskundige juridische ondersteuning is onmisbaar en eigenlijk niet weg te denken bij de groei van jouw bedrijf. Met onze vaste (maandelijkse) tarieven heb je onbeperkt toegang tot onze juridische expertise. Geen torenhoge uurtarieven meer, maar echte toegevoegde waarde. Wij staan naast jou!

start-icoon
streepje-mobiel
lijn5
rechtsvorm-icoon

Rechtsvorm

Een goede ondernemingsstructuur is voor een groeiende onderneming van groot belang. Maar past jouw huidige structuur nog wel bij de fase waarin jouw onderneming zich bevindt? Tijdens de opstart heb je gekozen voor een bepaalde rechtsvorm van je organisatie. Als je de rechtsvorm van jouw eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) of maatschap wilt wijzigen in die van een bv of nv dan heeft dat juridische en fiscale gevolgen.

streepje-mobiel
lijn3
huisvesting-icoon

Huisvesting

Waar je als startup nog kon werken vanuit een thuiskantoor of een flexibele werkplek, zal je als groeiende onderneming, waar werknemers worden aangenomen, wellicht een nieuw pand willen huren of een pand of grond willen kopen. Al snel word je geconfronteerd met juridische contracten. RIDE zorgt ervoor dat je juridisch goed ingedekt bent.

streepje-mobiel
lijn4
personeel-icoon

Werknemers

Als je besluit om werknemers in dienst te nemen, dan ben je werkgever. Dit heeft grote gevolgen. Als werkgever krijg je de verantwoordelijkheid over en voor de werknemers. In eerste instantie denk je er misschien aan om werknemers in dienst te nemen door een arbeidsovereenkomst aan te gaan. Maar er zijn naast de gewone werkgever-werknemer relatie vele andere juridische constructies om medewerkers aan de onderneming te binden.

Naast het arbeidscontract voor bepaalde of onbepaalde tijd krijg je ook te maken met bijvoorbeeld het bedrijfsreglement | leaseauto reglement | ziekteverzuim | conflicten | ontslag

streepje-mobiel
lijn3
intellectueel-eigendom-icoon

Intellectueel Eigendom

Intellectueel eigendomsrecht is de verzamelnaam voor alle rechten op intellectuele creaties. Denk bijvoorbeeld aan muziek, merken, vormgeving, uitvindingen, teksten en foto’s. Onder het IE-recht vallen onder andere het auteursrecht, het merkenrecht, het handelsnaamrecht en het octrooirecht. Die rechten moet je natuurlijk juridisch goed bewaken, of misschien wil je wel met licentie overeenkomsten werken?

streepje-mobiel
lijn4
intellectueel-eigendom-icoon

Contracten

Wanneer je bedrijf groter wordt, dan komen er meestal ook meer grotere zakelijke klanten bij en krijg je alsmaar vaker te maken met het belang van goed dichtgetimmerde contracten. Grote leveranciers zullen je vaak hun eigen voorwaarden willen opleggen. Is dat het geval, dan is het belangrijk de risico's en gevolgen te inventariseren (risk management). Verder wil je misschien een samenwerkingscontract opstellen met een andere ondernemer en komen er mogelijk geheimhoudingscontracten om de hoek kijken (NDA).

streepje-mobiel
lijn3
regelgeving-iccon

Regelgeving & Vergunningen

Via een omgevingsvergunning moeten er veel zaken geregeld worden, zoals de bouw of verbouw van een pand en de bedrijfsactiviteiten.

Samen zetten we de volgende stappen:

  • Hoe voldoe ik aan alle regelgeving? 
  • Is mijn bedrijf compliant?
  • Welke vergunningen moet mijn bedrijf eigenlijk hebben?
streepje-mobiel
lijn4
geschillen-icoon

Geschillen

Vroeg of laat loop je er wel eens tegen aan, geschillen! Problemen binnen of buiten de organisatie van een onderneming kunnen weliswaar verschillende oorzaken hebben. Wanneer je juridisch je zaken reeds op orde had uit de vorige stappen dan zullen in 9 van de 10 geschillen, rechtszaken niet noodzakelijk zijn.

RIDE neemt en voert voor jou de rol bij:

  • Onderhandelingen
  • Mediation
  • Arbitrage
  • Procederen
bolletjes-orangje

HOE WIJ WERKEN

Legal Business Partner van de groeiende onderneming

Als groeiende ondernemer ben je elke dag bezig met de commerciële kanten van jouw onderneming: je klanten tevreden houden en de kwaliteit van jouw diensten en producten verbeteren. Maar je ontkomt niet aan de steeds complexer worden juridische aspecten van het ondernemerschap.

RIDE weet uit ervaring wat een groeiend ondernemer zoekt. Een legal counsel die jouw taal spreekt. Die ervoor zorgt dat jouw bedrijfsvoering centraal staat. Die zich ontfermt over jouw juridische vraagstukken. Een jurist die zich niet ingraaft in theoretische wetskennis, maar kiest voor praktische, werkbare oplossingen. Die opereert op het snijvlak van commerciële wenselijkheid en juridische haalbaarheid.

Als jouw onderneming groeit, leidt dat automatisch tot verandering. Groeien staat nu eenmaal gelijk aan veranderen. Daarom help RIDE jou bij bij een aantal wetmatigheden en juridische zaken waarmee je in alle serieuze veranderprocessen geconfronteerd wordt. Wanneer je goed rekening houdt met deze wetmatigheden, kun je de veranderingen die gepaard gaan met groei in goede banen leiden en versneld doorvoeren.

Als groeiende onderneming ontkom je niet aan de steeds complexer worden juridische aspecten van het ondernemerschap.

esther-treffers-2

esther treffers:

"Een goede bedrijfsjurist is van essentieel belang."

De wens om als bedrijf te groeien is onlosmakelijk verbonden aan juridische vraagstukken. Wil je de kans op het succesvol groeien van jouw onderneming zo groot mogelijk maken, win dan tijdig juridisch advies in.

Als ondernemer streef je persoonlijke doelen en dromen na. Je wilt vol vertrouwen de juiste zakelijke beslissingen nemen, om klaar te zijn voor de toekomst. Hiervoor heb je behoefte aan inzichten die jouw beslissingen ondersteunen. Je hebt advies nodig van iemand die jou en jouw onderneming goed kent. RIDE is de juridische en strategische sparringpartner die je zoekt.

RIDE vertelt je waar de risico’s liggen, aan welke wettelijke vereisten je moet voldoen en stelt op maat gemaakte voorwaarden en contracten op die jouw onderneming op de juiste manier beschermen tegen mogelijke conflicten. Juridisch alles goed geregeld? RIDE zorgt ervoor.

Een vrijblijvende kennismaking?

Plan hier direct jouw vrijblijvende afspraak bij jou op locatie of bij RIDE op kantoor

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan nu in voor onze periodieke nieuwsbrief.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven