EXPERTISE Transportrecht en logistiek

Transportrecht & Logistiek

Het is altijd belangrijk om bij een samenwerking goede afspraken te maken wie welke risico’s draagt. Dit geldt zeker voor het transportrecht en de logistiek. Natuurlijk is het uitgangspunt dat de samenwerking vlekkeloos zal verlopen, maar het is goed om stil te staan bij mogelijke probleemsituaties.

achtergrond-header-1
Transportrecht en logistiek RIDE
bolletjes-orangje

RIDE.NL

Transportrecht & Logistiek

Het is altijd belangrijk om bij een samenwerking goede afspraken te maken wie welke risico’s draagt. Dit geldt zeker voor het transportrecht. Natuurlijk is het uitgangspunt dat de samenwerking vlekkeloos zal verlopen, maar het is goed om stil te staan bij mogelijke probleemsituaties. De kosten die gepaard gaan met kwesties in het transportrecht zijn vaak ontzettend hoog en dan komt het er op aan wat er is afgesproken tussen de partijen betreffende de aansprakelijkheid. Het is dus van groot belang dat jouw belangen goed worden behartigd tijdens het sluiten van de overeenkomsten en dat jouw algemene voorwaarden in orde zijn.

Transportrecht en logistiek RIDE

Transportrecht & Logistiek RIDE

In het transportrecht zijn er globaal gezien drie partijen aan te wijzen: de opdrachtgever, de vervoerder en de ontvanger. Iedere partij heeft zijn eigen belangen en wenst zijn aansprakelijkheid zo ver mogelijk te beperken. Het is dus belangrijk om op voorhand goede afspraken te maken wie verantwoordelijk is voor welk deel en tot welke hoogte. Ook is het met name in het grensoverschrijdend transportrecht van belang om te kiezen welk recht van toepassing is. De Legal Business Partners van RIDE beschikken over ruime kennis met betrekking tot het transportrecht en willen jouw onderneming graag hierover adviseren en helpen waar nodig.

De regelgeving rondom transportrecht

Het transportrecht kent ook een hoop andere rechtsbronnen dan de Nederlandse wet, zoals het CMR-verdrag, de AVC en de FENEX voorwaarden met ieder hun eigen regels. RIDE adviseert je graag over deze regelgeving en of het voor jouw onderneming handig/noodzakelijk is om deze regels (deels) uit te sluiten of juist op te nemen.

Scroll naar boven