EXPERTISE Ondernemingsrecht

Welke rechtsvorm past bij jouw onderneming?

De eerste juridische keuze waar je voor komt te staan als ondernemer is de keuze voor een rechtsvorm. Deze keuze valt binnen het privaatrecht en meer specifiek het ondernemingsrecht. De Legal Business Partners van RIDE zetten graag de verschillen tussen de rechtsvormen voor jou uiteen en denken met je mee welke vorm het best aansluit bij jouw wensen en plannen.

achtergrond-header-1
Rechtsvorm Ride expertise
bolletjes-orangje

RIDE.NL

Rechtsvorm

Het ondernemingsrecht is het rechtsgebied dat ziet op alle regelgeving omtrent rechtspersonen. Iedere rechtspersoon wordt met een ander doel opgericht. Zo hebben een stichting en vereniging geen winstoogmerk en hebben een B.V. en een N.V. een verschil in de bestuursvorm. Er bestaan ook rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid, zoals een eenmanszaak of een VOF. Ook deze vormen hebben hun eigen voor- en nadelen.

Welke rechtsvorm past bij jouw onderneming?

De Legal Business Partners van RIDE zetten graag de verschillen tussen de rechtsvormen voor jou uiteen en denken met je mee welke vorm het best aansluit bij jouw wensen en plannen. Ben je met andere ondernemers? Heb je veel kapitaal? Wil je dit kapitaal in je bedrijf investeren of privé houden? Verwacht je veel winst te draaien? Dit zijn allemaal dingen om goed over na te denken.

Rechtsvorm RIDE ondernemen

Wat komt er nog meer kijken bij ondernemen?

Naast de keuze voor een rechtsvorm, gaat het ondernemingsrecht ook over andere aspecten van het ondernemen. RIDE zorgt ervoor dat jouw onderneming contractueel gezien steady is. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor managementovereenkomsten, checken we jouw statuten en maken we aandeelhoudersovereenkomsten.

Waar we je nog meer mee kunnen helpen

Als ondernemer komt er veel op je af. We vinden het belangrijk dat we je kunnen helpen bij alle aspecten van het ondernemen en zijn dan ook allround experts. Of het nu gaat om vraagstukken over personeel, ICT, privacy, huisvesting of eigendomsrecht. We denken proactief met je mee. Zijn zeer betrokken en werken transparant. Met onze vaste tarieven weet je altijd waar je aan toe bent.

Ook voor andere juridische vragen zijn wij er voor jou

RIDE werkt het liefst met doorlopende contracten om je voor een langere tijd te ontzien van juridisch werk. Mocht je echter met een eenmalige kwestie zitten, bijvoorbeeld een conflict tussen aandeelhouders of een mogelijke fusie of overname van jouw onderneming, dan kan RIDE je ook op projectbasis voorzien van juridisch advies. Voor een prijsindicatie kun je contact opnemen.

Scroll naar boven