EXPERTISE Arbeidsrecht

Arbeidsrecht meer dan alleen arbeidsovereenkomsten

Iedere werkgever krijgt vroeg of laat te maken met het arbeidsrecht en het begint al bij het aannemen van jouw eerste medewerker. Pluk je een arbeidsovereenkomst van het internet of wil je echt goed advies, passend bij jouw bedrijf?

achtergrond-header-1
Arbeidsrecht RIDE
bolletjes-orangje

RIDE.NL

Arbeidsrecht

Iedere werkgever krijgt vroeg of laat te maken met het arbeidsrecht; het begint al bij het aannemen van jouw eerste medewerker. Pluk je een arbeidsovereenkomst van het internet of wil je echt goed advies, passend bij jouw bedrijf? 

Nadat de eerste medewerkers zijn aangenomen ontstaat er vroeg of laat een arbeidsconflict op de werkvloer. De arbeidsvoorwaarden voor jouw werknemers wil je dan ook duidelijk op papier zetten. Heb je een zieke werknemer; wat zijn dan je rechten en plichten? Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van situaties waarbij je te maken krijgt met het arbeidsrecht, maar ook mogelijk met het ontslagrecht.  En voldoet jouw bedrijf al aan de Wet bescherming klokkenluiders?

Arbeidsrecht is in beweging; wat houdt dat in voor de werkgever?

Het arbeidsrecht is veel in beweging, aan zowel de kant van de werknemer als de werkgever. Regelmatig worden er wijzigingen doorgevoerd in het Burgerlijk Wetboek of zijn er uitspraken van de Hoge Raad waardoor situaties veranderen. De positie van de werknemer in Nederland is door de wet goed beschermd, bijvoorbeeld bij ontslag of ziekte. Ook beweegt dit rechtsgebied mee met de actualiteiten. Denk bijvoorbeeld het thuiswerken, werknemers die graag gebruik willen maken van een fiets of auto van de zaak of werknemers die remote willen werken.

RIDE adviseert je graag over de meest recente wetgeving en wat dit voor jouw onderneming betekent. 

Nieuwe Wet bescherming klokkenluiders

Zo adviseren we jou graag over de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders. Als werkgever ben je verplicht een klokkenluiders meldkanaal én meldprocedure te hebben, zodat medewerkers hun vermoedens van misstanden veilig kunnen melden. Dit geldt nu al voor bedrijven vanaf 250 medewerkers. Vanaf 17 december 2023 moeten alle bedrijven vanaf 50 medewerkers ook voldoen aan de Wet bescherming klokkenluiders, Wbk. Lees er meer over in onze blog.

Ons label HiTrust begrijpt dat voldoen aan nieuwe wet lastig is en dat het veel tijd en geld kost. Zij vinden dat dat anders kan. Met een volledige, simpele en veilig oplossing is jouw meldkanaal binnen 5 minuten geregeld. Wij informeren je hier graag meer over.

Alles ins en outs arbeidsrecht

RIDE beschikt over juristen die van alle ins and outs van het arbeidsrecht en het ontslagrecht op de hoogte zijn, of het nu gaat om het checken of opstellen van arbeidsovereenkomsten, het berekenen van een transitievergoeding, het maken van een arbeidsvoorwaardenreglement of het beëindigen van een arbeidsovereenkomst via het UWV of middels het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. Maar ook voor reorganisaties, de keuze voor een oproepovereenkomst en de gevolgen daarvan en het omgaan met onverhoopte arbeidsongeschiktheid van een werknemer kunnen de bedrijfsjuristen van RIDE jou als werkgever adviseren.

Daarnaast hebben de juristen van RIDE ruime ervaring op het gebied van advisering van ondernemingen die zich bezighouden met detachering, uitzenden en werving en selectie. De Legal Business Partners van RIDE adviseren je graag over alles dat met werknemers te maken heeft. Te denken valt aan reorganisaties, de keuze voor oproepcontracten of vast personeel (waar de nieuwe wet Arbeidsmarkt in Balans ook een grote invloed op heeft) of hoe om te gaan met onverhoopte arbeidsongeschiktheid van werknemers.

De legal Business Partners van RIDE adviseren je graag

Lees hier hoe wij voor onze klant Kasparov Finance & BI als externe bedrijfsjurist werken. Kasparov Finance & BI is een financiële specialist in de vorm van detachering, consultancy, training en recruitment.  

Meer weten over Arbeidsrecht?

Meer weten over arbeidsrecht? Deze artikelen zijn wellicht interessant voor je.

Scroll naar boven